Gheys Transport kiest voor De Ronde!

De essentie

Gheys Transport, een vooraanstaand bedrijf in de transportsector, heeft recentelijk geïnvesteerd in de aanschaf van twee elektrische schaarliften van Sinoboom. Deze investering is niet alleen een stap richting efficiëntie en veiligheid, maar ook een bevestiging van Gheys Transport's toewijding aan innovatie en hoogwaardige logistieke oplossingen.



Over Gheys Transport

Al vier generaties lang zorgt Gheys ervoor dat goederen op de juiste bestemming raken. De jongste generatie met de broers Dirk, Carl, Luc en Bert houdt sinds begin jaren tachtig van de vorige eeuw de handen aan het stuur. Ondersteund door hun professionele teams bouwden zij het bedrijf uit tot een nichegerichte logistieke speler in de petrochemie waarbij zij actief op de noden van de klant inspelen. Hun wil om te investeren in nieuwe projecten en duurzame oplossingen maakt hen een van de voornaamste spelers in de petrochemische markt.

De geschiedenis van Gheys gaat terug tot het einde van de 19de eeuw. Toen verrichtte de overgrootvader met paard en kar de lokale afvoer van producten die aankwamen in het station van Mol. Tijdens het interbellum kocht grootvader Gheys zijn eerste vrachtwagen, die later werd opgeëist door het Belgische leger. In de jaren zestig hernam Gheys de activiteiten en is de groei van het bedrijf in een stroomversnelling gekomen.

Aanvankelijk verzorgde Gheys het transport van verpakte goederen voor de petrochemische sector, maar toen in 1980 de sector massaal overstapte naar bulkgoederen volgden ze de trend. In 1991 startten ze met logistieke activiteiten om de lokale industrie meer steun te geven. Al gauw bleek dat de locatie in Mol qua omvang tekortschoot, dus besliste Gheys om in 1997 een terrein van 22 ha in Tessenderlo te kopen, wat nog eens werd uitgebreid met een aanpalend stuk van 20 ha in 2013. Inmiddels zijn deze terreinen al voor meer dan de helft bezet met opslagsilo’s, magazijnen en locaties voor gespecialiseerde dienstverleningen. Ook in de toekomst zal Gheys verder uitbreiden om zijn klanten de nodige ondersteuning te kunnen geven.



Elektrische schaarliften van Sinoboom


4047 E: Prestaties op hoog niveau

De eerste aanwinst voor Gheys Transport is de Sinoboom 4047 E elektrische schaarlift. Met een werkhoogte van 13,90 meter, biedt deze schaarlift optimale flexibiliteit voor uiteenlopende toepassingen. Het gestroomlijnde ontwerp, gecombineerd met een gewicht van 3210 kg, maakt het een krachtig maar toch wendbaar hulpmiddel in magazijnen, distributiecentra en andere logistieke omgevingen.

Enkele opvallende kenmerken van de 4047 E zijn onder andere de onderhoudsvrije batterij, automatisch remsysteem, en het feit dat deze lift kan rijden op volledige hoogte. Met een maximaal gewicht in het platform van 320 kg, biedt het ruimte voor meerdere operators en hun apparatuur. De geïntegreerde veiligheidsvoorzieningen, zoals het noodverlagingssysteem, de noodstop bij zowel platform- als grondbediening, en het overbelastingsensorensysteem, maken het een betrouwbare keuze voor veeleisende logistieke operaties.

1932 SE: Compact en wendbaar

Naast de 4047 E heeft Gheys Transport ook gekozen voor de Sinoboom 1932 SE, een compacte elektrische schaarlift met een werkhoogte van 7,60 meter. Met een gewicht van slechts 1210 kg is deze schaarlift ideaal voor toepassingen waar ruimte een beperkende factor kan zijn. Met een breedte van 81 cm en een lengte van 152 cm is de 1932 SE perfect geschikt voor taken zoals onderhoudswerkzaamheden, inventarisatie en lichte installatiewerkzaamheden.

Net als zijn grotere tegenhanger, beschikt de 1932 SE over een reeks indrukwekkende functies, waaronder de onderhoudsvrije batterij, automatisch remsysteem, en een noodverlagingssysteem voor extra veiligheid. De proportionele bediening en het storingsdiagnosesysteem dragen bij aan de gebruiksvriendelijkheid en de algehele betrouwbaarheid.

 
 



Meer weten?

Blijf op de hoogte.

Wees de eerste die het laatste nieuws, producten en realisaties ontdekt.

Demodag: de eerste stap naar automatisering
Editie 1